ACHTERGRONDEN

Podcast #76 - Online werken aan onderwijsarrangementen...

Op 21 maart 2018 start de online training voor het duurzaam ontwikkelen van onderwijsarrangementen in schoolorganisaties voor prinmair en voortgezet onderwijs. In deze podcast hoor je meer over het hoe, wat en waarom. Meer informatie over deze training is ook te vinden op www.sarphatie-online.nl.

 

 

Podcast #77 - De nieuwe IB opleiding ...

 

In gesprek met Lucienne Gravestein (ib-expert) over haar nieuwe IB opleiding. We hebben het over de achtergronden van haar training en hoe startende ib'ers kunnen profiteren van deze online aanpak. Meer informatie over deze opleiding vind je hier.

 

 

Podcast #78 - Hoogbegaafd & passend onderwijs

 

Gesprek met Jantine van Heusden, leerkracht Op Koers (Stichting VCO), over passend onderwijs aan hoogbegaafde kinderen. Wat is er nodig voor leerlingen met deze specifieke onderwijsbehoeften? Wat is daarover bekend en, hoe kunnen specifieke onderwijsarrangementen bijdragen aan een passend onderwijsaanbod?

 

 

Podcast #79 - Communicatie op de basisschool

Hoe is het eigenlijk gesteld met de communicatie van basisscholen? Jozet Niehof denkt daar het hare van en geeft adviezen. We bespreken wat er bij de communicatie van basisscholen komt kijken. Aandachtspunten en tips van een communicatiexpert.

 

 

Podcast #80 - TOS op de kaart

 

In het kader van een campagne om aandacht te vragen voor taalontwikkelingsstoornissen spreek ik met Margot Visser-Bochane, hogeschooldocent/ onderzoeker op de Hanzehogeschool Groningen.

 

 

Podcast #81 - TOS op de basisschool

 

Een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is een van de meest voorkomende stoornissen bij kinderen. Dat betekent dat iedere leraar ermee te maken krijgt en dat gemiddeld in elke klas van dertig kinderen twee kinderen een TOS hebben. Het komt hiermee vaker voor dan ADHD en veel vaker dan autisme. Een inhoudelijk gesprek met Bernadette Sanders, auteur van 'Taalontwikkelingsstoornissen in de klas - Praktische handelingsadviezen en tips'

 

 

Podcast #82 -

 

De programmering volgt...

 

Podcast #83 -

 

De programmering volgt...

Ideeƫnbus...

 

Sinds mei 2017 maak ik De Onderwijskwestie met veel plezier en inspiratie. De lijst met onderwerpen is nog lang niet opgedroogd, maar als jij een suggestie hebt ben je welkom deze te delen

Wil jij graag meewerken aan een uitzending? Geef dat dan door en we maken een afspraak

HET PALEIS VOOR ONDERWIJS - www.sarphatie.nu - contact@sarphatie.nu - 0628597279